loader image

Kerti bútor AKCIÓK

Mobilház

A mobilházak számtalan lehetőséggel kecsegtetnek

A mobilházak rengeteg lehetőséget hordoznak magukban. Akár egy új vállalkozást indítanánk, akár egy modern, de költséghatékony nyaralót szeretnénk, a mobilház kitűnő választás terveink megvalósításához. Kompakt, gyorsan kivitelezhető és még a pénztárcánkat is megkíméli.

Ez a praktikus és költséghatékony megoldás nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek. A házgyárban készült modulok pontos, precíz méretekkel rendelkeznek, ráadásul kiváló minőségű, tartós anyagokból készülnek.

A tévhittel ellentétben ráadásul a mobilház négy évszakos tartózkodást tesz lehetővé, így gyakorlatilag ugyanolyan életteret kínál, mint egy hagyományos ház. Modern szigetelésének köszönhetően pedig kellemes hőérzetet biztosít az év bármely szakaszában.

Az Álomterasz professzionális szolgáltatásával neked is olyan lehet a mobilházad, ahogyan azt elképzelted. A belső tér elrendezésének pedig gyakorlatilag csak a képzelet szabhat határt.

Életmódi műsorban szerepeltünk

Mi a különbség a modulház és a mobilház között?

Az utóbbi időben a modulházak és a mobilházak nagy népszerűségnek kezdtek örvendeni, de gyakran nem teljesen világos, hogy mi a különbség a két háztípus között.

Mobilház

Talán a legalapvetőbb különbség, hogy a mobilházak minden esetben alvázszerkezetre épülnek, kerekeken gurulnak, így könnyen áthelyezhetőek egyik helyről a másikra. Mozgó otthonnak is nevezik őket, hiszen akár egy új telekre is „magunkkal vihetjük” őket, így sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínálva.

A mobilház kialakítása és mérete kevésbé rugalmas, mint a modulházé, azonban ez nem azt jelenti, hogy nem valósíthatóak meg velük nagyobb és specifikusabb projektek. Viszont ilyen esetben több modulból kell őket felépíteni, és természetesen a szállításuk is problémásabb lehet.

Modulház

A modulházaknál már a kezdeteknél is nagyobb méretekben lehet gondolkodni, ráadásul később bővíthető a ház. Sőt, amikor kirepülnek a gyerekek, vagy már nincs szükség a dolgozószobára, akkor akár csökkenthető is a modulház mérete!

Prémium modulház
könnyűszerkezetes ház

Mivel a modulházak stabil pont alappal rendelkeznek, ezért a szerkezetkész házat már nehezebb kiemelni a helyéről, de nem lehetetlen, néhány napos munka szükséges hozzá.

A modulházak egyik legnagyobb előnye, hogy ideális feltételek mellet és szigorú szabványok alapján készülnek, így gyorsan és gond nélkül történhet az építésük.

Mi a mobilház legnagyobb előnye?

Költséghatékony és gyors a kivitelezése

Ugye nem kell részleteznünk, hogy mennyire drága is egy hagyományos építkezés? A tervezés, az építőanyagok és a különböző szakemberek munkadíja óriási méreteket ölthet még egy kisebb ház esetén is. Nem beszélve a folyamatosan csúszó határidőkről és a kiszámíthatatlan költségekről.

Nos, a mobilházak ezzel szemben gyors és költséghatékony megoldást kínálnak, és egy klasszikus építkezés árának a töredékéért megvalósíthatóak. Így nem kell aggódnunk a lassú kivitelezés miatt, és több marad a pénztárcánkban is.

mobilháze előnye

Gyors és költséghatékony modulház

A mobilház az bizony "mobil" ház

Ahogy a neve is mutatja a mobilház mobil, éppen ezért könnyedén átköltöztethető egyik helyről a másikra. Ez pedig nem csak számodra ideális, de a környezet számára is: nincs szükség tereprendezésre és nem kell betonozni sem. Szinte semmilyen negatív hatás nem éri a körülötte lévő környezetet, akárhányszor is telepítsük újra.

A mobilházak a helyszínre szállítást követően gyakorlatilag azonnal használhatóak. Ráadásul a modulok kedvünk szerint variálhatóak a terveink függvényében.

Szinte teljesen személyre szabható

A mobilházak szinte teljesen személyre szabhatóak, ezáltal valamennyi igény és elképzelés megvalósítható velük. A sokoldalú felhasználási lehetőségek mellett a méretet is pontosan az igényeid szerint alakíthatod: lehet kisebb 15-20 négyzetméteres vagy akár nagyobb, 50-60 négyzetméteres is.

Ráadásul ha új terveid lennének a mobilházat illetően, az sem probléma! Könnyen átalakíthatod vagy elszállíthatod egy másik helyre, sőt, akár túl is adhatsz rajta!

Gazdasági épületként, nyaralóként vagy akár lakóingatlanként is telepíthető, mivel a hőszigetelését igény- illetve építési tervek szerint tudjuk alakítani. Az Álomterasz modern hőszigetelési megoldásaival pedig a fenntartás is roppant költséghatékony lesz, így nem kell aggódnod a magas rezsiszámla miatt.

Tévhitek a mobilházról

"A mobilházak nem használhatóak minden évszakban"

Az egyik tévhit a mobilházak kapcsán, hogy nem használhatóak az év minden szakában. Sokan ugyanis még mindig úgy gondolják, hogy ezek nem megfelelően szigetelt, leginkább csak nyári szezonban használható épületek. Márpedig egy színvonalas hőszigeteléssel ellátott mobilház télen benntartja a meleget, nyáron pedig a kellemes hűvöset. Így kiváló hőérzetet biztosít az ott tartózkodók számára az év bármely szakaszában.

"A mobilház rossz befektetés, hiszen nem időtálló"

Az élettartammal kapcsolatos tévhit szintén gyakori a mobilházak kapcsán, ami érhető, hiszen valamennyien hosszútávra szeretünk tervezni. Napjainkban azonban már olyan kiváló minőségű anyagok állnak rendelkezésre, amelyekkel a mobilház hosszú évtizedekig képes problémamentesen kiszolgálni az igényeinket. Sőt, számos modern megoldás összeegyeztethető vele, így akár a napelem vagy az okos otthonos megoldások is. Ezek pedig hosszútávon megtérülő befektetések is lehetnek.

4 évszakos modulház

"A mobilházak engedély nélkül telepíthetőek"

Gyakori tévhit még, hogy a mobilházak vagy modulházak bármilyen engedély nélkül telepíthetők. Az igaz, hogy építési engedély sok esetben valóban nem szükséges – mert elegendő bizonyos méretek alatt az, ha a hatósághoz bejelentik az építményt-, de a jogszabályoknak / városképnek ugyanúgy meg kell felelni.

"A mobilházak konténer hangulatot keltenek"

Erre is rácáfolnánk! A mobilházak pont annyira lehetnek stílusosak manapság, mint a hagyományos házak! Noha kívül legtöbbször trapézlemez burkolatot kapnak, ez bármilyen RAL színben kérhető, és messziről gyakorlatilag meg sem lehet mondani, hogy fémből van. Mindemellett valódi fával is burkolhatóak, így csak a képzelet és a pénztárcánk szabhat határt az elképzeléseinknek.

"A mobilház esetén nincs szükség lakhatási engedélyre"

Sokan úgy gondolják, hogyha a mobilház elég kicsi, akkor nem kell lakhatási engedélyt kérni. A lakhatási engedély beszerzése azonban a mobilházak esetén is létfontosságú. Típusházainkkal ugyanakkor az ezzel kapcsolatos problémát levesszük a válladról, hiszen ezek már kész koncepciótervvel rendelkeznek, csak az adott helyrajzi számra kell őket adaptálni. Ez pedig rengeteg időt és pénzt megspórol számodra.

Mobilház vagy modulház?

Nem tudod, hogy a mobilház vagy inkább a modulház lenne számodra a jobb választás?

Szakértőink szívesen segítenek neked megtalálni a legjobb megoldást! Vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszéljük át az elképzeléseidet!

Modulház alapozás
mobilház nyaralónak

Miért válaszd az Álomterasz szolgáltatását?

Kiemelkedő szakértelmünknek hála velünk biztos kezekben lesz a ház-projekt. Gondos tervezéssel és színvonalas kivitelezéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó akár egy mobilházról, akár egy standard vagy prémium modulházról.

Komáromi modulház házgyárunk

Házgyárunkban a munkafolyamatokat nem befolyásolja az időjárás; így se az eső, se a fagy vagy a kánikula. Állandó hőmérsékleten, jó megvilágítás mellett, komfortos munkakörnyezetben folyik a gyártás, így a folyamatok jól kontrollálhatóak és garantáltan magas minőséget eredményeznek.

Bemutatóudvarok

Komáromi bemutatóudvar

Kecskeméti bemutatóudvar

Kolozsvári bemutatóudvar