loader image

Kerti bútor AKCIÓK

Könnyűszerkezetes ház

Új élettér kompromisszumok nélkül

A könnyűszerkezetes házak egyre népszerűbbek nálunk is, ami nem véletlen: ez az építkezési mód ugyanis lehetővé teszi, hogy költséghatékonyan juthassunk hozzá egy új otthonhoz vagy nyaralóhoz.

A készházak mellett szól többek között a rövidebb építési idő, az alacsonyabb költségek, valamint a környezetbarát kivitelezés és fenntartás.

Így ha régóta álmodozol egy saját kertes házról vagy hétvégi házról, de nem szeretnél kompromisszumokat kötni, akkor a könnyűszerkezetes ház számodra is kitűnő lehetőséget kínál a megvalósításhoz!

Életmódi műsorban szerepeltünk

Mi jellemzi a könnyűszerkezetes házakat?

A könnyűszerkezetes házak megnevezést leginkább a könnyebb súlyuk miatt kapták, hiszen a szerkezet súlya általában nem éri el a 300 kg/m2-t. Noha ez napjainkban mégsem túl egzakt meghatározás, hiszen akár már egy korszerű téglaház is ebbe a kategóriába kerülhetne ez alapján.

A könnyűszerkezetes házak készülhetnek:

  • fa vagy acél vázszerkezettel a helyszínen

  • előre legyártott panelekből vagy modulokból

Prémium modulház
könnyűszerkezetes ház

Éppen ezért a könnyűszerkezetes házakat érdemes „komplexebben” értelmezni, együttesen figyelembe véve a súlyt, a felhasznált anyagokat és az alkalmazott építési technológiát.

Hogyan épül fel egy könnyűszerkezetes ház?

Ideális esetben a könnyűszerkezetes ház könnyű, ámde rendkívül tartós és ellenálló anyagokból épül fel, ezáltal biztosítva a hosszútávú problémamentes használatot.

Az Álomterasz-Álomház a tervezést követően a saját Házgyárában készíti el a ház elemeit rendkívül precíz gyártási folyamat során. Ezeket az elemeket aztán a helyszínre szállítjuk, majd szakszerűen összeszereljük, összeépítjük. Neked ezt követően csak a belső festésről és burkolásról, a szaniterekről és egyéb berendezési tárgyakról kell gondoskodnod.

Mindez jelentősen lerövidíti az építési időt, és segít elkerülni a hagyományos építkezés során felmerülő problémákat. Úgy mint a határidők csúszása, a költségek tervezhetetlensége vagy az építési hibák és a szakemberek összeszervezése okozta stressz.

mobilháze előnye

Gyors és költséghatékony könnyűszerkezetes házak

Miért érdemes a könnyűszerkezetes ház mellett döntened?

A könnyűszerkezetes házak számtalan előnnyel rendelkeznek, amelyekből most meg is osztunk veled párat!

Gyors építési folyamat

Miután elkészültek a ház elemei, a telepítés a legtöbb esetben mindösszesen 1 napot vesz igénybe. Így nem kell hosszú hónapokig vagy évekig várnod, hogy beköltözhess az új otthonodba, illetve a helyszíni munkálatok sem okoznak zavart a lakókörnyezetben.

A készház esetén csak a ház telepítését megelőző alapozás időjárásfüggő, az összes többi folyamat zavartalanul történhet, külső akadályozó körülmény nélkül.

Költségbarát megvalósítás

Ha nem szeretnél kompromisszumokat kötni az ár és a minőség tekintetében, akkor a könnyűszerkezetes ház kiváló választás. Míg a hagyományos építkezés során rengeteg kiszámíthatatlan költség merülhet fel, addig a könnyűszerkezetes ház esetén a fix és részletes árajánlat elfogadása után neked semmilyen egyéb extra költséged nem lesz.

4 évszakos könnyűszerkezetes házak

Időtálló, tartós végeredmény

Tudjuk, hogy egy háznak ki kell állnia az idő próbáját. Éppen ezért kizárólag olyan kiváló minőségű anyagokat használunk, amelyekkel évtizedeken keresztül problémamentes élvezheted az új otthonodat vagy nyaralódat.

Kevesebb hulladék és negatív környezeti hatás

A könnyűszerkezetes ház kivitelezése általában nem jelent akkora terhelést a környezetre nézve, mint egy hagyományos ház megépítése. Ennek javában a kevesebb munkafolyamat és a minimális logisztikát és szállítást igénylő telepítés az oka.

Tévhitek a könnyűszerkezetes házak kapcsán

"A könnyűszerkezetes házak nem alkalmasak családi házként."

A könnyűszerkezetes ház akkor is kitűnő alternatíva, ha családi házba szeretnél költözni! Mi sem mutatja ezt jobban, mint az általunk kínált típusházak, amelyek a kész koncepcióterveknek köszönhetően nem csak kiváló minőségben és gyorsan, de teljesen hivatalosan készülhetnek el családi házként. Sőt, az E. típusház például teljes mértékben CSOK kompatibilis.

"A könnyűszerkezetes ház nem időtálló."

Erre az Álomterasz-Álomház csapatával rácáfolnánk, hiszen az általunk megvalósított házakat kiváló minőségű anyagokból, gondos tervezéssel készítjük, így a készház élettartama akár 100 év fölé is rúghat.

Prémium A típusház
Mobilház nyaraló

Saját Házgyárunk szintén garancia a színvonalas megvalósításra: mi nem mutogatunk másra, hiszen minden feladatot mi végzünk el, a tervezéstől kezdve, a gyártáson át, egészen a telepítésig.

Nézd meg a különböző házak műszaki paramétereit és a falak rétegrendjét, ha szeretnél meggyőződni róla, hogy milyen anyagokkal és technológiákkal dolgozunk.

"A könnyűszerkezetes ház télen nem alkalmas az ott tartózkodásra."

Az általunk tervezett és épített házak mindegyike négy évszakos, így kiváló hőérzetet élvezhetsz bennük az év bármely szakában. Azonban ahogy a hagyományos tégla építésű házaknál, úgy itt is fontos a megfelelő hűtési-fűtési technológia alkalmazása.

Ráadásul, ha a készház mellett teszed le a voksodat, akkor az alacsony rezsiköltség sem kérdés! Az Álomterasz-Álomház csapata óriási figyelmet fordít a szakszerű, minőségi szigetelésre, amely energiatakarékos fenntartást tesz lehetővé.

Komáromi modulház házgyárunk

"A könnyűszerkezetes házak mobilház érzetét keltik, nem hasonlítanak egy valódi otthonhoz."

Ez is egy tévhit, ugyanis az Amerikában és a skandináv országokban oly népszerű könnyűszerkezetes ház gyakorlatilag megszólalásig hasonlít egy hagyományos, téglaépítésű házhoz a megjelenése alapján. Sőt, manapság már maguk a mobilházak is teljesen „valósághű” kinézettel büszkélkedhetnek a modern, esztétikus anyagoknak hála.

Milyen lehet egy könnyűszerkezetes családi ház?

Szinte bármilyen és bármekkora! A könnyűszerkezetes családi ház ugyanis majd annyira sokszínű megvalósítási lehetőséget tesz lehetővé, mint egy hagyományos téglaépítésű ház. Szabadon dönthetünk a különböző anyagokról és színekről, ahogy a funkcionális tulajdonságokról és a különböző korszerű megoldásokról is.

Prémium B típusház
Prémium B típusház

A modulokból épülő készház mindemellett egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan bővíthető, ezáltal rugalmas megoldást kínálva például egy családtervezés előtt álló pár számára.

Nézd meg bemutatóudvaraink egyikén:

Komáromi bemutatóudvar

Kecskeméti bemutatóudvar

Kolozsvári bemutatóudvar